About us

This post is also available in: Español (Spaans)

Zorgen voor jezelf, elkaar en de natuur
NaturalMenta is een gids naar een leven dichterbij jezelf, de ander en de natuur. Een plek waarin je kunt leren om beter voor jezelf te zorgen en lekkerder in je vel te zitten. Want wie lekker in zijn vel zit, kan er zijn voor de ander én is in staat om beter te zorgen voor de natuur.

Blijvende routines
NaturalMenta moedigt je aan om klein te beginnen. En jezelf de rust en ruimte te geven om te leren. Door stapje voor stapje nieuwe routines toe te voegen aan je leven. Routines waar je trots op kunt zijn, waar je van geniet. Wij geloven dat je altijd, hoe oud je ook bent, jezelf nieuwe gewoontes kunt aanleren. Na een tijdje volhouden gaat het in je systeem zitten, oftewel: in je reptielenbrein.

Rust en vertrouwen
NaturalMenta is een plek om te leren wat we verleerd zijn, namelijk de rust nemen voor jezelf. En om gerust te zijn dat de stappen die je zet bijdragen aan een betere wereld. Dat je een verschil kunt maken. Want er is geen plan(et) B, we moeten samen uit de ecologische crisis komen.

Over de oprichter

NaturalMenta is het initiatief van Hieke (1984), afgestudeerd journalist en natuurvoedingsdeskundige. Met een Friese naam geboren in Zeeland, getogen in Overrijssel en altijd nieuwsgierig naar wat er zich buiten ons kleine kikkerlandje afspeelt.

Ik ben NaturalMenta gestart als een uitdaging om beter voor mijzelf te zorgen. Lange tijd heb ik me gehaast gevoeld, de haast zat in mijn lijf, in mijn hoofd en in mijn manier van doen. De tijd nemen voor dingen, ik gunde het mezelf simpelweg niet. Altijd moest alles sneller, beter, meer.

Er moeten routines zijn die je helpen om beter voor jezelf te zorgen, dacht ik. En of die er zijn. De Mediterraanse manier van leven is daar een voorbeeld van: de tijd nemen om samen gevarieerd eten, altijd de rust nemen voor een gesprekje met elkaar, leven in hechte verbinding met vrienden en familie. Ook de Aziatische aanpak zoals in de Indiase geneeswijze Ayurveda inspireert mij enorm: dagelijks investeren in je gezondheid en in jezelf nóg beter voelen.

Sinds begin 2020 ben ik geëmigreerd naar het kustplaatsje Tarragona, samen met mijn Spaanse man en twee kleine dochters. Dat onze emigratie dramatisch is verlopen, is weer een ander verhaal. En terwijl ik dit typ, landt er serieus een musje met groene takjes in zijn snavel op mijn vensterbank… Over nieuwe nestjes bouwen gesproken.

Naturalmenta Spanje

¡Hola! Mijn naam is Raúl Arnau en ik ben verantwoordelijk voor het Spaanstalige gedeelte van NaturalMenta. Hoe ik voor mijzelf zorg? Door op tijd rust te nemen. Dan pak ik de gitaar, staar ik uit het raam of houd ik een siësta. Ook houd ik erg van koken, het liefst sta ik ´’s ochtends al in de keuken. Voor mij geen broodje kaas, ik neem de tijd voor mijn warme lunch. Selfcare, of cuidado personal zoals we dat in Spanje noemen, is voor mij een kwestie van het simpelweg rustig aan doen. Dat lukt mij helaas ook niet altijd. Als ik nerveus ben, bijt ik op mijn nagels.

Ik wens jou veel leesplezier op NaturalMenta!

Vraag of samenwerken?

Heb je een vraag of wil je samenwerken? Neem dan contact op met hieke@naturalmenta.nl.